• مشهد، بین پنج راه سناباد و سه راه ادبیات، رو به روی ابن سینای 12
  • 051-38480806

وسواس فکری

وسواس فکری

وسواس فکری

مقدمه

با سلام، بنده امیرحسین تمیزی هستم روان شناس و مشاور تحصیلی از دپارتمان مشاوره مهراز شریف.
در ادامه مقاله های خود امروز می خوایم درباره وسواس فکری حرف هامون رو ادامه بدیم، حتما اگه مقاله قبلی رو نخوندین مراجعه کنید و آن را کامل مطالعه کنید.

انواع وسواس

وسواس ها شامل ۲ نوع می شود: وسواس های طبیعی و وسواس های مرضی که این موارد با هم تفاهم های زیادی دارند به عنوان مثال وسواس های طبیعی قابل قبول هستند، فراوانی کمتری دارند، کنترل بیشتری داریم، وقت گیر نیستن، دخالت کمتری دارند ودر زندگی بی معنا هستن عموما و… درحالی که وسواس های مرضی برعکس هستن.

درمان

در درمان اولین نکته ای که باید به آن توجه کنیم اینه که بدونیم، وسواس فکری ما طبیعی است یا مرضی و بین این دو تمایز قرار بدیم و هر تفکری رو به وسواس غیر طبیعی و مرضی ربط ندیم و اگه نمی تونیم این موضوع رو خودمون تشخیص بدیم حتما به یک روانشناس مراجعه کنیم و از او کمک بخوایم ( قطعا می تونین اگه کمک خواستین روی همکاران بنده در آموزشگاه مهراز شریف حساب کنید، اولین جلسه هم مهمان ما هستید.) و اگه اون تفکر ما طبیعی بود و جز وسواس حساب نمی شد.

نکته مهم

حواسمون باشه که الکی با تفسیر های غلط و باور های اشتباه ایجاد اضطراب در خودمان نکنیم، پس گام اول تمایز بین تفکرات خود است، گام دوم اصلاح باورهای خود بعضی وقت ها ذهن ما به وسیله یک نشانه شروع می کند به تفکرات وسواسی و زمانی که ما بخوایم اون رو کنترل کنیم خیلی بدتر می شود. برای اثبات این مسئله می تونید از یک تراپیست بخواهید تکنیک خرس سعید را برای شما استفاده کند.

مثال

یا به این مثال توجه کنید، زمانی که شما می خواهید افکار ناخواسته خود را کنترل کنید دچار یک چرخه معیوب می شوید که به ترتیب شماره مجددا تکرار می شود:
۱- افکار ناخواسته ۲- تجزیه م تحلیل افکار ۳- آشفتگی ۴- مقابله، اجتناب و تلاش برای کنترل ۵- آرامش موقتی ۶- افزایش حساسیت
سه عامل که ما فکر می کنیم باعث حذف تفکران ما می شود، دقیقا باعث تداوم بخشیدن به آن هست:
۱- حذف افکار ۲- اطمینان از خود ۳- علت یابی
برای فهمیدن بقیه ماجرا سلسله مقاله های این موضوع را دنبال کنید.

با تشکر از شما

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.